www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Vesterbros Juletræsfest 1. Dec. 2012 kl. 15-17
UDGIVET nov 2012 29

På Vesterbro indledes julemåneden med en juletræsfest, hvor både det store juletræ og en hel skov af mindre juletræer er skabt af resttræ og genbrugsmaterialer.

”For hulen i julen”

New York, Rio, London, Kokkedal og Vesterbro …, det er ved at blive linet up til jul mange steder. Her på Vesterbro åbner vi lys og julefestmåneden med en fantastisk installation bestående af en lysende skov af juletræer omkring en stor juletræsinstallation –”For hulen i julen”- opført af scenograf Liselotte Justesen. Det bliver til Vesterbro Juletræsfest d. 1.12. kl. 15.00 – 17.00 i Enghaveparken.

Fra resttræ til juletræ

Hele november måned har skoleklasser og børnehavegrupper bygget deres juletræer på Litauens Plads. Træerne bliver til en skov af juletræer til juletræsfesten. Derudover bygger Billedskolen i Tvillingehallen og Gang i Gaden juletræer, som også indgår i installationen og på Kulturanstaltens lørdagsværksteder blev der lavet genbrugsjulepynt til ”hulen i julen” installationen!

Til selve festen kommer julemanden Jul med sin nissefamilie og lirekasse og der vil være risengrød og børnegløgg til børnene og  gløgg  til de store.

Vores formål med initiativet er at dreje fokus fra jul som en overforbrugs – fest til at handle om fornyelse af traditioner og ressourcebevidsthed gennem kreativt samarbejde på tværs af bydelens institutioner.

Se billeder mm. på www.facebook.com/VesterbroJuletraesfest

Ses på lørdag 1.12. kl. 15.00 – 17.00 i Enghaveparken!

Juletræsfesten på Vesterbro kører i en 5 års periode med støtte fra Områdefornyelsen Centrale Vesterbro, Vesterbro Lokaludvalg og Kulturanstalten og forventes derefter forankret i en lokal institution.

Afsenderen på arrangementet er Vesterbro Lokaludvalg, Kulturanstalten og Områdefornyelsen i samarbejde med lokale organisationer.

HVORFOR?
for gadens magi
for forundringen
for kontrasten
for forstyrrelsen
for gadens poesi
for at udfordre konventionen, normen
for fornyelse af traditionen
for et juleværksted på tværs af aldre og tilknytnings forhold
for eftertanken
for fantasien
for forvandlingen
for frigørelse af “juleambivalensen”
for leg
for opfindsomheden
for fælles skabelse

Kontakt: Felix Becker 2033 7060 – zn6i@okf.kk.dk

Billede: “FOR HULEN I JULEN” – juletræsinstallation af scenograf Liselotte Justesen. Den bliver bygget d. 29/11 i Enghaveparken.
Opbygning: Nikolaj de Hansen, Rasmus Aarsø
Konsulent: Felix Becker


Skriv en kommentar