www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
UDGIVET dec 2009 04

(Denne artikel er en kopi fra Politiken.dk. Artiklen er skrevet af Lea Wind-Friis og billedet taget af Jens Dresling)

Bannere med opråb om menneskehandlen i området hænger fra ejendomme på Indre Vesterbro.

AF Lea Wind-Friis

Vesterbro er hverken trendy eller farverig. Det er en bydel i krig.

Sådan siger indehaver af Hotel Guldsmeden-gruppen Sandra Plesner Weinert.

Hotelkæden har derfor op til klimatopmødet i København, COP15, indledt en kampagne, der skal skabe opmærksomhed omkring situationen på indre Vesterbro, hvor prostitutionsmiljøet ifølge flere iagttagere bliver hårdere og hårdere.

»Verdens øjne hviler på København i forbindelse med topmødet. Og vi vil vise, at vi accepterer ikke et København, der er et ragnarok af kvinder til salg og usle narkomaner«, siger Sandra Plesner Weinert til politiken.dk.

Det viser hotellerne i området ved at modtage topmødegæsterne med store bannere, der tager afstand fra menneskehandel og stofmisbrug.

Vesterbro er ikke trendy
Axel Hotel under Guldsmeden-gruppen i Helgolandsgade oplever ofte, at gæsterne spørger undrende til de mange kvinder på gaden, ofte udenlandske og mange med et udseende, der indikerer, de er under 18 år gamle.

Den åbenlyse menneskehandel har ifølge Sandra Plesner Weinert betydet, at udenlandske rejseskribenter er holdt op med at beskrive Vesterbro som et smart og moderne red light district – simpelthen fordi det er blevet for råt.

»Vi følger meget med i udenlandske presse, og der står ikke længere noget om trendy Vesterbro. For nylig talte jeg i en time med en journalist fra The Times i London, som var chokeret over forholdene«, siger hun.

»Skummelt område«
At tilrejsende til Indre Vesterbro bliver chokerede over menneskehandlen er der også mange eksempler på, hvis man ser på hjemmesiden tripadvisor, hvor rejsende kan anbefale eller advare om hoteller.

»Fantastisk hotel i skummelt område«, »rart hotel, en skam med området«, »varmt og indbydende inden for, barske realiteter udenfor«, lyder nogle af kommentarerne under Axel Hotel Guldsmeden.

Mere råt og organiseret
Hotel Guldsmeden gruppen kører kampagnen i samarbejde med foreningen Hope Now, der støtter formidling af hjælp til handlede udenlandske kvinder i prostitution.

Og ifølge Hope Now er der ingen tvivl om, at milijøet er blevet hårdere og forholdene for kvinderne er blevet dårligere.

»Hope Now har gennem en årrække arbejdet med handlede og udenlandske kvinder i prostitution på Vesterbro, og vi oplever, at miljøet bliver progressivt mere råt og organiseret«, siger foreningens stifter Michelle Mildwater.

Blandt andet har den øgede andel af udenlandske prostituerede i gadebilledet betydet, at kvinderne må sprede sig ud over et større område af Vesterbro, for at fordele kunderne imellem sig.

Ligesom der er eksempler på, at de er blevet mere pågående over for beboerne.


Skriv en kommentar