www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Træstubbens historie

Det startede i en fantasiforladt baggård på Vesterbro – Saxoparken. I et hjørne af parken stod et offentligt toilet, hærget af tiden og skinger graffiti. Sådan ser det ikke ud længere.
Har man en sommerdag passeret dette hjørne af Saxo Parken, ved man, at det er et ganske andet syn, der møder en i dag. I dag summer bierne, her males der mel og bages brød på bål. Og i det gamle offentlige toilet, som i dag er omdannet til en kæmpemæssig træstub, fortæller naturvejledere historier ved pejsen…

Se Træstubben få Grønt Tag på!

Byggeriet i billeder og tegn

I dag hører Træstubben under Vesterbro Lokaludvalg. Men Det var det daværende MILJØPUNKT Vesterbro/Sydhavn, der i 2006 fik tilladelse til at låne den eksisterende toiletbygning på området af Københavns Kommune, Center for Park og Natur. Toilettet Havde dengang stået aflåst i ca. 15 år og stod til nedrivning. MILJØPUNKT Vesterbro/Sydhavn modtog en stor donation af fonden Realdania som gjorde det muligt, at gennemføre en ombygning af toilettet, som i dag hedder “Træstubben”.

Byggeriet af Træstubben blev udført sept/okt. 2007 af Allan Kjelkvist og Byens Byggeservice v/Bjarne Nielsen. Arkitekt Susanne Sperling var byggeleder og fulgte processen fra start til slut. Du kan følge byggeriet uge for uge i byggedagbogen nedenfor.

Download folder med tegninger, beskrivelse og budget
Download endelige  arkitektegninger

Træstubben blev officielt indviet d. 24. januar 2008 af Miljø og Teknik borgmester Klaus Bondam i selskab med venner, kolleger og samarbejdspartnere.

Bygge billeddagbog

Uge 36


Uge 37

Uge 38

Uge 39

Uge 40

Uge 41 

Uge 42

Uge 43

no images were found

Uge 44

Træstubben er placeret midt i og som del af den Offentlige Byhave. Læs og se mere om den her.