www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Præsentation af Træstubben

Træstubben ved en skillevej

Projektmidlerne til arbejdet med miljø- og naturværkstedet Træstubben udløb december 2016, og derfor skal Vesterbro Lokaludvalg bruge den næste tid til at finde ud af, hvad der nu skal ske med stedet.

Træstubben blev startet i 2007 som Vesterbro Naturværksted. Siden er der foregået aktiviteter for tusindvis af især børnehavebørn og indskolingsklasser, og Træstubben har været et anker i aktiviteter som Blomstrende By og Vesterbro Juletræsfest.

Gennem arbejdet her har børn og voksne kunnet lære om miljø og natur og være med til at udvikle bud på, hvordan vi kan finde nye og mere bæredygtige veje i vores hverdag.

Felix Becker har været en afgørende drivkraft og inspirator i udviklingen af både Træstubben og andre lokale miljøprojekter, og det er ikke med Lokaludvalgets gode vilje, at vi må sige farvel til ham. I hvert fald for en tid.

Vesterbro Lokaludvalg håber, at vi inden længe finder en løsning, så Træstubben igen kan fyldes af glade og nysgerrige børn.

Præsentation af Træstubben

I Saxoparken på Vesterbro ligger Vesterbro Miljø- og Naturværksted Træstubben.

Presentation in English here.

Dansk folder her.

facebook

Træstubben er Vesterbros første bynære miljø- og naturvejledningsbase. På et offentligt parkareal etablerede man i 2006 en have med regnvandsopsamling, kompost, insekthotel, urtespiral og grønt tag. I midten ligger Træstubben, som er omdannet fra nedslidt offentligt toilet til Vesterbros eget miljø- & naturværksted. Læs mere om Træstubben historie og hvordan den blev til her.

Ved Træstubben kan børnehaver og andre institutioner deltage i forløb, der sætter fokus på naturen, hvordan vi bruger den – fx ved at plante og male korn til mel – og hvordan vi passer på den gennem genbrug og affaldssortering. Træstubben er banebrydende med involverende, eksperimenterende  musisk- sanselig  miljøpædagogik og i sin tætte kontakt til byens natur og børn.

Vesterbro Miljø- og Naturværksted Træstubben er i dag et velbesøgt demonstrationsprojekt og samlingssted for miljø- og naturformidling til børn og voksne på Vesterbro. I 2010 modtog Miljø- Naturværkstedet Træstubben Københavns Miljøpris for at spille en afgørende rolle som grønt åndehul og læringsted i Københavns mindst grønne bydel – Vesterbro.

Visionen er at give børn og voksne et lokalt tilholdssted i en offentlig park med fokus på  udvikling af en bæredygtig livsstil. At introduceae børn til elementære sammenhænge om processer, ressourser og naturfænomener, og til hvordan vi som mennesker er med til at påvirke dem. At være et eksperimentalsted for bæredygtige omstillingsinitiativer. At være et inspirationssted for andre urbane områder. 

Træstubben hører i dag under Vesterbro Lokaludvalg.

Følg TRÆSTUBBEN  på Facebook