www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Toves Ord i Form og Farver
UDGIVET jun 2015 17

Hvilke former har Tove Ditlevsens ord? Og kan man lave digte til skulpturer? 4.G på Vesterbro Ny Skole er nu klar til at vise resten af Vesterbro, hvad de har arbejdet med ved en fernisering på Kulturanstalten i biblioteket i Lyrskovgade fredag den 19.juni kl. 15-16.

Udstillingen er et resultat af deres utraditionelle undervisning, der kombinere danskundervisning og billedkunst. Her har eleverne smagt på Tove Ditlevsens digte – især Barndommens Gade. De har delt ordene op i varme og kolde ord og de har diskuteret, hvordan ordene kunne udtrykkes i nye skulpturelle former.

Kulturformidler Irene von Folsach har sammen med dansklærer Julie Krebs von Halling planlagt og gennemført undervisningen. Irene fortæller:
”Det har været sjovt at se, hvordan eleverne hurtigt fik oversat ordene og billeduniverset fra Barndommens Gade til stemninger og abstrakte former. Tove Ditlevsen har med sine digte malet en stemning op, som eleverne straks har opfanget. Vi har smagt på ordene, talt om stemninger i digtet, snakket om egne barndomsstemninger, kigget efter inspiration i andre skulpturer på Vesterbro og til sidst selv formet digt og ord i nye, abstrakte former af ler.”

“..Her vil jeg bygge.”

Udover projektet “Toves Ord” har eleverne også gennemført et arkitekturforløb, hvor de undersøgte deres nærmiljø, lavede interview på gaden, reflekterede over og udpegede et sted på Vesterbro, hvor de gerne vil bygge deres version af f.eks. en skaterbane, en biograf, en ny plads til Enghave plads eller lignende. På baggrund af interview med folk på gaden, individuel brainstorm, og undersøgelser af byens rum, har elverne bygget en model som affotograferes på det konkrete sted de har udpeget.

Man kan se mere på projektets blog: https://vnskunstparade.wordpress.com/

Navn: Toves Ord + ”Her vil jeg bygge”
Sted: Kulturanstalten i biblioteket, Lyrskovgade 4, stue etage, 1758 Kbh. V.
Tid: 19. juni klokken 15.00 til 16.00

Undervisningsprojektet er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.

thumb_P6120030_1024 2 thumb_FOTEA77_1024 thumb_IMG_1145_1024

 


Skriv en kommentar