www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Slut med hærværk under Distortion
UDGIVET jul 2015 08

Årets Distortion bød på andre udfordringer end lugt- og støjgener på Vesterbro. Øvre Dybbølsgades gadelaug fik bl.a. deres gadebede udsat for hærværk og Litauens Plads manglede oprydning flere dage efter. Vesterbro Lokaludvalg gik videre med sagen. 

Vesterbro Lokaludvalg henvendte sig til Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell, på vegne af bl.a Øvre Dybbølgade Gadelaug, omkring skaderne, da lokaludvalget synes grænsen er nået for, hvor meget vores bydel skal udsættes for.

Vesterbro 25-2015_Distortionødelæggelser i DybbølsgadeEt udsnit af henvendelsen fra lokaludvalget til forvaltningen:

“Lokaludvalget mener, at Øvre Dybbølsgades Gadelaug skal holdes fuldstændig skadesløse, og at deres bede skal retableres i samme, eller bedre, stand end de var, inden Distortion gjorde deres indtog i gaden. (…) Lokaludvalget mener, at der er behov for nogle faste retningslinier og klare aftaler om renhold og erstatningsansvar i forbindelse med gadearrangementer, og besluttede derfor at invitere ansvarlige embedsmænd i Københavns Kommune til en drøftelse allerede i efteråret 2015.”

Forvaltningen giver langt hen ad vejen ret i, at der “… er tale om en hårfin balance mellem hensynet til naboerne på den ene side og ønsket om byliv og kulturevents på den anden. (…) Men der er ingen tvivl om, at det i forvaltningen er nabohensynet, der er af højeste prioritet. Vi arbejder derfor på, fremadrettet, at kunne gøre Distortion endnu bedre og mindske de gener, der opstår for beboerne i området.”  

Distortion_MetroXpress_red

MetroXpress bringer den 8. juli opfølgende historie om Distortion og fornyet fokus fra kommunens side på gadefestivalens format.

Distortion er en stor belastning for især Vesterbro og Nørrebro, som hvert år lægger asfalt til tusinder af mennesker til fest og musik i bydelenes gader. Der har de seneste år været mange klager om især lugt- og støjgener fra de lokale beboere, der føler sig fangede i egne hjem. Forvaltningen erkender i år, at “De klager Teknik- og Miljøforvaltningen har modtaget, handler mindre om støj og lugtgener og mere om hærværk og andre skader efter festerne, end de har gjort tidligere. Det er ikke acceptabelt.” 

Vesterbro Lokaludvalg følger med i udviklingen og håber at dette års anmeldelser og klager, vil få indflydelse på næste års Distortion. Der skal være sammenhæng mellem festlige og kulturelle begivenheder og hverdagen for de mennesker, der bor i byen. Vesterbro Lokaludvalg er fortsat i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen, og samler sammen med forvaltningen op på forventningerne til Distortions format efter sommerferien.

Distortion vedkender sig i øvrigt skaderne på gadebedene på Dybbølsgade, da Distortion ikke havde levet op til en aftale om indhegning af bedene, som gadefestivalen havde tilbudt gadelauget at opstille inden afviklingen af festlighederne.

 


2 kommentarer

 1. Kasper Søeborg says:

  Ja, det er gået helt over gevind. Det er fint at “Feste”, men den totalt ansvarsløse hærgen, smiden med glas-flasker og alt muligt andet, bål i gaderne mm, totalt uden respekt for de lokale, der er nærmest er landsforvist i samme periode, uden normal adgang trafikalt , til og fra,
  – det er grotesk! Og i år ovenikøbet på en hverdag. Skal ungdommelig hæmningsløs og hensynsløs gåen amok, prioriteres over voksne menneskers almindelige hverdag og mulighed for indtjening? Åbenbart, og med lugten af pis og smadrede glaskårs og skod- fortove, de efterfølgende 10 dage. Samt en nats manglende søvn grundet larm fra efterfesten, oveni larmen fra det forrige døgn. Bil , der skal flyttes ud af området min. 24 timer, med efterfølgende logistiske og økonomiske P-afgifts-problemer! Hvis 3 x Roskilde Festival skal gå amok, så gør det venligst uden for byen! Der er plads nok. Pistortion, Distruction. Go home !

 2. Lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Kære Kasper

  Lokaludvalget er i dialog med Byens Anvendelse/ Teknik- og Miljøforvaltningen om hvordan vi bedre sikrer vores bydel mod følgerne af gadefestivalen. Vi slipper nok ikke helt for den, men Loakludvalget vil arbejde for at der bliver taget bedre hensyn til beboere, brugere og erhvervsdrivende på Vesterbro.
  God sommer,
  Christine/ Lokaludvalgssekretariatet

Skriv en kommentar