www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
UDGIVET mar 2010 06

Der var genvalg til mange af de siddende udvalgsmedlemmer, da det nye lokaludvalg for Vesterbro blev sammensat.

Af Thomas Bjerremand

Sneen danser en vild dans op langs ruderne på forsamlingshuset på Onkel Dannys Plads på Vesterbro. Indenfor høres snestormen ikke, men de store vinduespartier viser tydeligt, at det er vinden, der styrer koreografien i den heftige sneforestilling.

Det er tirsdag d. 2. februar. Dagen, hvor Vesterbro Lokaludvalg skal sammensættes. Et lokaludvalg, der de næste fire år skal arbejde for bedre forhold for beboerne på Vesterbro.

 

17 skal vælges

Snestormen til trods er det faktisk vigtigt, at mange møder op denne aften. Der skal vælges 17 medlemmer til et 23 mand stort lokaludvalg. De resterende medlemmer er udvalgt af hver af partierne i borgerrepræsentationen. Kun Dansk Folkeparti har ikke udpeget et medlem til det kommende lokaludvalg.

Med et kvarters snestormsforsinkelse begynder mødet klokken 19.15. Ordstyrer Jesper Laugesen forklarer om mødets forløb, mens gulerodskage og kaffe dygtigt sættes til livs rundt om bordene i det nyrestaurerede lokale.

Først skal deltagerne vælge de fokusområder, der skal arbejdes med de næste fire år. Derefter skal de vælge de personer, der skal sidde i Lokaludvalget og arbejde for disse områder. Alle de stemmeberettigede og valgbare deltagere er i forvejen aktive i et udvalg eller en forening på Vesterbro. Det er en forudsætning for at kunne stemme og lade sig vælge til lokaludvalget.

Flere gengangere i lokaludvalget

Det nuværende lokaludvalg blev sammensat i foråret 2007, og var det første lokaludvalg på Vesterbro. Jørgen Krause, der de seneste 2 ½ år har været medlem af lokaludvalget og igen er udpeget af sit parti Venstre til at fortsætte de næste fire år, har positive erindringer om udvalgets arbejde.

Noget af det, han har været mest glad for i udvalgets første periode, var da de forærede en bil til organisationen Dugnad, der hjælper stofmisbrugere.

“Det betød, at de kunne komme rundt i byen og hjælpe stofmisbrugere forskellige steder,” siger Jørgen Krause. I det hele taget har han oplevet, at der bliver lyttet højere oppe i det politiske system, når udvalget ytrer sig.

“Vi har indflydelse på borgerrepræsentationen, og min egen borgmester, Pia Allerslev, lytter meget på, hvad vi siger.

Fokusområder bibeholdes

Både lyttet og talt bliver der også omkring bordene i forsamlingshuset i Kødbyen. De cirka 30 mennesker, der er stemmeberettigede er fordelt i fire grupper og til trods for at de repræsenterer meget forskellige organisationer og foreninger, bliver de relativt hurtigt enige om, at det kommende lokaludvalg skal arbejde videre ud fra de samme fokusområder, som hidtil: frivilligt socialt arbejde, idræt, bolig, kultur, miljø, integration, trafik og byrum, udsatte grupper, børn og unge, handel og erhverv og ældre.

Kultur skal integrere

Med dette på plads kan anden del af aftenens program sættes i gang. 17 personer, der skal sidde i lokaludvalget de kommende fire år skal vælges. Der er imidlertid ikke den store uenighed om valget af det nye udvalg, som giver genvalg til hele 10 af 17 medlemmer. Dog er der afstemning om en af posterne på boligområdet. Erik Hegelund-Frederiksen trækker det længste strå foran Nina Hirsch Mikkelsen og snupper således en af posterne på boligområdet i lokaludvalget.

Et af de nye ansigter, der skal sidde i udvalget de kommende fire år, er 54-årlige Najib Haddar, der skal repræsentere integration. Til daglig arbejder han også med integration og socialt arbejde i Muhabet, der er et værested, som primært henvender sig til psykisk syge indvandrere. For Nijab haddar er det vigtigt at videreformidle den erfaring, han har fra sit værested: at integration sagtens kan lade sig gøre.

“Regeringen satser meget på integration via arbejdspladser, men vores erfaring er, at man også kan styrke integrationen ved at folk mødes omkring kulturelle arrangementer. På den måde kan vi også vise børnene her på Vesterbro, at globalisering  og det, at vi har et multikulturelt samfund, er en positiv ting.”

Klar til kamp

Efter to timer er et nyt lokaludvalg og fokusområder for Vesterbro sammensat for de næste fire år. Og arbejdet ligger allerede og venter for såvel nye som rutinerede kræfter. Blandt andet skal udvalget færdiggøre en bydelsplan for Vesterbro, som det gamle lokaludvalg har påbegyndt. Det nyvalgte udvalg stiller sig op til fællesfoto, og den nye holdopstilling smiler til fotografen. De næste fire år skal denne formation vise tænder i arbejdet for Vesterbros interesser.


Skriv en kommentar