www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Otto Busses Vej – fremtidig park på Vesterbro?
UDGIVET nov 2017 16

Det er ingen hemmelighed, at der på Vesterbro mangler både grønne, rekreative områder, og arealer til blandt andet sport og fritidsaktiviteter. Lokaludvalgets vision er, at godsbaneterrænet omkring Otto Busses Vej udvikles med henblik på at imødekomme begge disse udfordringer under arbejdstitlen Vester Remisepark.

Plads til at leve

I Bydelsplan 2017-2020 for Vesterbro er pladsmanglen et gennemgribende emne, som lokaludvalget ikke vil sidde stille og vente på, at politikerne på rådhuset finder en løsning på.

Lokaludvalget har derfor taget sagen i egen hånd og fået lavet et udkast til en helhedsplan for Godsbaneterrænet omkring Otto Busses Vej, der som arbejdstitel er kaldt Vester Remisepark. 

Tidligt ude

I dag er godsbaneterrænet udlagt til perspektivområde frem til 2027, hvilket betyder at der endnu ikke er en politisk vedtaget lokalplan. Der er altså lange perspektiver for udviklingen.

Alligevel er det nu vi skal på banen, med visioner for, hvilken værdi området kan skabe for Vesterbro fremadrettet. Vi skal plante visionen for et grønt åndehul, og dermed udfordre den gængse tankegang, at frie arealer, næsten per refleks, udvikles med boliger.

Politisk interesse

Lokaludvalget har på de seneste vælgermøder i bydelen aktivt præsenteret deres ideer og visioner for en grøn rekreativ løsning, med plads til både fordybelse, kultur og idræt. 

De deltagende politikere har udvist positiv interesse. Lokaludvalget vil løbende minde politikerne om både deres positive tilkendegivelser, samt bydelens behov. Også efter kommunevalget den 21. november. 

Læs mere

Du kan se hele visionen for godsbaneterrænet i Helhedsplan Vester Remisepark her

Debat med politikerne forud for kommunevalget om Vesterbros pladsmangel, kan se på vores Facebook side her

 


6 kommentarer

 1. Peter Holst says:

  Vigtigt at holde fast efter valget

 2. Peter Holst says:

  Kan blive Vesterbros og Kgs. Enghaves grønne hjerte.

 3. Hanne says:

  Hvad med at bygge et kollegium? Dem er der ikke så mange af på Vesterbro.

 4. Gerda Bredvig says:

  Søg på “Vesterbro Baneby” for at se tidligere forslag til området tilbage i 80’erne – altså er nyt forslag fra overborgmester Frank Jensen gammel vin på nye flasker …

 5. Lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Kære Hanne
  Udgangspunktet for arbejdet med Otto Busses-området/ Vester Remisepark, er for lokaludvalget at skabe flere grønne og rekreative arealer for vesterbroerne. Til gengæld eksisterer der planer for ungdomsboliger i lokalplanen for Kalvebod Brygge Vest, som grænser op til Otto Busses-området. Læs mere her: https://www.kk.dk/nyheder/lokalplan-kalvebod-brygge-vest-ii-vedtaget

  Bh Christine/ Lokaludvalgssekretariatet

 6. Lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Kære Gerda

  Tak for din kommentar. Det er i sandhed et område, som mange har haft kig på over årene og det bliver nok heller ikke det sidste. Vi håber, at vi med vores forslag kan sætte fokus på, at alle de mange der bor og i fremtiden vil bo på Vesterbro, også skal få adgang til grønne omgivelser tæt på deres hjem.

  Bh Christine, lokaludvalgssekretariatet

Skriv en kommentar