www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Øldrikkerne og Hundelufterparken
UDGIVET okt 2013 29

Enghave Minipark, øldrikkernes sted eller hundelufterparken. Kært barn har mange navne. Parkens nuværende funktion er som oase for de øldrikkere, der før metrobyggeriet sad på Enghave Plads.

På Lokaludvalgsmødet onsdag 23. oktober har Vesterbro Lokaludvalg besluttet, at der skal afsættes yderligere 15.700 kroner til parken på foranleding af formand for Socialudvalget under lokaludvalget, Thomas Egholm (Ø), der har stillet forslaget. Midlerne skal sikre løbende vedligehold af parken i samarbejde med Center for Park og Natur frem til 2017, hvor byggeriet af metrostationen på Enghave Plads (formentlig) er færdigt og Enghave Minipark dermed lukker.

Det grønne område ved Enghave Plads, nabo til skaterbanen, blev etableret efter lukningen af Enghave Plads i 2010. Brugerne har selv i tæt samarbejde med Vesterbro Lokaludvalg og kunstneren Kenneth A. Balfelt omdannet den tidligere hundelufterpark til en park for tørstige vesterbroere. Vesterbro Lokaludvalg har siden 2010 bevilget knap 200.000 kroner til projektet, og været tovholder på udviklingen af den nye park.

 


1 kommentar

 1. Jette Sørensen says:

  Hejsa Vesterbro lokaludvalg.
  Jeg er rigtig, rigtig ked af- at øldrikkerne bare sådan med et snuptag har fået hundelufternes plads, og jeg trænger til at give udtryk for det. Vi hundeluftere gør ikke meget væsen af os, og er ikke så synlige i gadebilledet som øldrikkerne var på Pladsen. Vi har tilsyneladende været nemme at fratage et gode som vi holdt af, uden at lave støj og ballade. Jeg har bestemt ikke noget imod øldrikkerne, men det er bare ikke et fællesskab jeg er en del af. Jeg gik der med mine hunde løse hver aften, efter arbejde, når det er for mørkt og sent for mig, til at gå i Enghaveparken. (og der er jo ikke noget indheegnet løshundeområde endnu). Jeg var specielt glad for at hundene kunne løbe uden snor derinde,i indhegningen, så kunne jeg sidde og slappe lidt af, og hundene kunne være heldige at der kom andre at lege med.
  Det hed sig, ved ikke fra hvem, at øldrikkerne og hundelufterne sagtens kunne deles om pladsen, men virkeligheden ser dog meget anderledes ud. Jeg har forsøgt at lufte hunde når øldrikkerne er der, men det fungerer ikke hyggeligt. Hegnet er klippet i stykker, der ligger skruer og andet affald, lågerne kan ikke lukke, så det bliver jo lidt kunstigt at jeg går tur derinde midt i deres ølfælleskab, med mine hunde i snor, når pladsen oprindeligt var et løshundeområde.
  Vi har nu skatebordområde, legepladser, øldrikkerområde, så nu mangler vi bare et indhegnet hundeområde for hundeejere.

  Et af mine helt store ønsker for mit nærområde Enghaven,er derfor, at hundelufterne af Vesterbro lokaludvalg,får tildelt et andet indhegnet område, så vi også kan mødes med andre hundeejere, i vores fællesskab, imens hundene slår sig løs i sikre rammer.
  Endelig vil jeg gerne vide hvad der sker når “miniparken” lukker.. Får hundelufterne deres område igen ?

  med venlig hilsen

Skriv en kommentar