www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Naboskab i vejbedene
UDGIVET maj 2014 12

Vesterbroerne trodsede det tvivlsomme forårsvejr, og mødte op med højt humør, klar til sammen at få Vesterbro til at blomstre.

En stor flok forældre og børn tog med river, hakker og blomsterfrø ud til deres adopterede bede for at skabe deres egen lille have på stenbroen. Vejbedene på Dybbølsgade, Matthæusgade, Alsgade-kvarteret og på Lyrskovgade blev indtaget med blomsterfrø, hjemmelavede hegn og skilte.

Naboskab
”Har du brug for en hånd?”. Ditte havde adopteret et kæmpe tilgroet bed, der var lidt for stort for ét sæt hænder. En nabo fra Dannevirkegade kom tilfældigvis forbi, og sammen fandt hende og Ditte ud af at dele bedet, så de i fællesskab kunne pleje bedet sommeren over. Ditte er sociolog og synes Blomstrende By er et unikt initiativ, fordi det er med til at strukturere fællesskaber omkring fælles udearealer.

Fritidsgartner på stenbroen
Temaet for dette års Blomstrende by var genbrug, bæredygtighed og ressourceudnyttelse. Derfor har Blomstrende By bl.a. lanceret et lille ukrudtsleksikon i samarbejde med Byhøst, der viser vej til spiseligt ukrudt på Vesterbro og giver opskrifter med de glemte råvarer. Deltagerne lavede også deres egne skilte og vandkander fra genbrugsmaterialer fundet på Vesterbro.

Efter en dag med sved på panden, og jord på knæene, var der musik fra ”I en dejlig have”, en inspirerende tale af Trine Krebs, formand for Praktisk Økologi, om grønne fællesskaber, og lækker mad fra Café Sonja til de sultne fritidsgartnere.


Skriv en kommentar