www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Miljøpris til Miljøpunkt
UDGIVET nov 2010 11

Den 3. november 2010 blev årets miljøpris overrakt – her er det miljøpunkts miljømedarbejdere Felix og Katja, der tager imod de 35.000 kr.

Københavns Miljøpris gik i år til Vesterbro Naturværksted i Saxoparken. Prisen blev overrakt af Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, og er en anerkendelse af det store arbejde med at skabe et samlingssted i børnehøjde for natur- og miljøformidling på Vesterbro. Et grønt åndehul, der giver liv i Saxoparken. Og liv var der, for i dagens andledning var der gratis kaffe uddelt fra cykelvogn og bag det fine naturværksted – som engang var et slidt offentligt toilet – havde en gruppe børn travlt rundt om bålet.

Juryen, der står bag beslutningen om at give Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn årets miljøpris, hæftede sig i sær ved, at der igennem arbejdet i naturværkstedet i Saxoparken er blevet opbygget et netværk og en kontaktflade som gør, at mere end 1.800 børn og 400 voksne hvert år besøger naturværkstedet. Her får de grønne fingre og oplevelser med naturen gennem leg, historier og praktiske opgaver. Dette blev på dagen understreget af de mange aktive børn, der ubemærket af taler og prisoverrækkelsen, havde travlt med at male havreflager og mel, der senere forvandledes til fladbrød ristet over bål.


Skriv en kommentar