www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Lap huller i vejen med din mobil!
UDGIVET maj 2012 21

Er der hul i cykelstien, en overfyldt skraldespand i parken, eller er der ødelagt et skilt på vejen?

Det kan københavnerne nu give Københavns Kommune et praj om, så kommunen kan tage hånd om det. Alt hvad man skal gøre er, at downloade den gratis ”Giv et praj kbh”- app til sin smartphone, og så kan man nemt og hurtigt sende et praj af sted.

Målet med den nye app er, at det skal være nemmere for københavnerne at give Københavns Kommune et praj, hvis de oplever fejl eller mangler på eller ved byens offentlige gader, stier og parker. På den måde kan de nemt hjælpe med at gøre København til en endnu bedre by.

’Vi har lavet Giv et praj til mobilen, fordi det giver os gode muligheder for sammen med københavnerne at rette vores opmærksomhed og indsats derhen, hvor de oplever, der er brug for den. Med Giv et praj får vi flere øjne på byen, der kan hjælpe os med at spotte problemer. Digitale løsninger som denne her kan hjælpe med at blive endnu bedre, når vi skal løse opgaver og planlægge vores arbejde. Så jeg er rigtig glad for den her app, og jeg håber, at københavnerne vil tage godt i mod den, ‘ fortæller Niels Tørsløv der er chef for Center for Trafik i Københavns kommune.

Med københavnernes hjælp kan kommunen nu målrette sin indsats, så de ikke først skal finde hullerne i cykelstien, de fyldte skraldespande eller ulovlig graffiti ved det almindelige tilsyn.

Sådan giver du et praj på mobilen

  1. Download appen ’Giv et praj KBH’ i appstore eller android market
  2. Åben ’Giv et praj’ og din telefon vil foreslå dig, hvor du befinder dig. Godkend din placering, måske du skal justere ved at bevæge/flytte kortet under markøren. Det er meget forskelligt, hvor præcise en mobils GPS- koordinater er. Så check at der er mobilnet og at GPS er slået til.
  3. Når du har Godkendt din placering, vælger du den Kategori og det Problem som bedst beskriver dit praj. Du kan også korrigere tidspunktet for din observation. Du skal vedlægge et foto, enten ved at du tager et med det samme eller du kan vælge fra dit Galleri, hvis du allerede har taget det tidligere.
  4. Send dit praj.

Nu vil din app automatisk blive opdateret med, hvor langt prajet er kommet i sin udbedring, og du kan se alle dine indsendte praj på app’ens startside. Prajene i Giv et praj er organiseret i kategorier for at opgaverne kan blive løst effektivt uden fordyrende mellemled. Hvis du savner et praj du gerne vil indgive i appen hører Københavns kommune meget gerne fra dig, se hvordan i app’ens Info.

Læs mere på Givetpraj.kk.dk.


1 kommentar

  1. Martin Jensenn says:

    Jeg har givet et praj! Tak for denne service.

Skriv en kommentar