www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Inklusion, mangfoldighed og innovation – et projekt i bydelsplanen
UDGIVET jul 2012 12

Lokaludvalget ønsker at danne nye rammer for vesterbroernes deltagelse i udviklingen af bydelen, så flere borgere kan være med til at skabe innovation og nye, kreative interventioner i byrummet.

Sammen med borgerne skal der udvikles åbne platforme til skabelse af dialog og netværk mellem vesterbroerne og lokaludvalget og borgerne imellem.

IT-platformen og den åbne konkurrence Vesterbros Gader er et allerede eksisterende del-projekt, hvorfra erfaringer opsamles og ideerne videreudvikles. Vesterbros Gader fokuserer på nyskabende gade- og byrumsprojekter af både fysisk og social art, og som kan realiseres indenfor rammerne af lokaludvalgets puljemidler. Alle – ikke kun den “kreative eller politiske inder-cirkel” – har mulighed for at deltage og derfor indeholder sitet også inspiration, tips og hjælp til at skabe projekter.
For at maksimere og gøre synligheden bredere og dermed få nye aktører på banen og generere mere kreativitet, er projektet organiseret som en åben konkurrence. Det betyder, at alle kan uploade deres forslag, som kan ses og kommenteres af alle borgere.  Vinderne afgøres af en jury sammensat halvt af lokaludvalgsmedlemmer, halvt af professionelle kreative aktører fra Vesterbro. I 2012 afgøres én vinder sandsynligvis også af brugerne på sitet. Vinderne får midler og rådgivning til gennemførslen af projektet.

Alle gode ideer i konkurrencen har i princippet mulighed for at blive realiseret, for alle deltagere kan efterfølgende ansøge om tilskud fra puljemidlerne. Se vesterbrosgader.dk .

Vores vision er i de kommende år at videreudvikle et åbent innovations-site, hvor der kan køre op til flere små og store konkurrencer samtidigt, hvor borgerne selv kan foreslå konkurrencer, og hvor der efterhånden opbygges netværk og kompetencer til også at vurdere forslag, og konkurrencerne dermed kan forankres i bredere borger-juryer af skiftende karakter i forhold til konkurrencer med skiftende temaer mv. Med temaerne kan der skabes opmærksomhed og dialog om væsentlige politiske temaer og områder . Dette års tema om vand i gaderne skal således øge opmærksomheden på klimatilspasnings-strategier og på lokaludvalgets fokus på bydelens havnefront.

Formål med projektet

Inklusion af andre grupper end de, der plejer at deltage i udformningen af byens rum og dermed skabe en mangfoldig deltagelse i medskabelsen af vores egen by.

Skabelse af netværk og debat om og på Vesterbro.

Projektet hænger sammen med kommuneplanens vision “Bland dig i byen”.

 

Se flere kommentarer til dette projekt på Facebook her

Læs mere om bydelsplanen og de andre projekter her.

 


2 kommentarer

 1. lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Læs mere om Vesterbros Gader på http://www.facebook.com/pages/Vesterbros-Gader/400189513377624 og tryk gerne “Synes godt om” Deltag i / Invitér til eventen ved Skydebanegade d. 6 august kl. 16-19 med Siciliansk IS, networking, fundraising-/projektudviklingsfif. http://www.facebook.com/events/496742177008000/

 2. I believe this is one of the such a lot significant information for me.

  And i’m glad reading your article. However wanna commentary on few general issues, The
  website style is perfect, the articles is in point of
  fact nice : D. Good job, cheers

Skriv en kommentar