www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Hvilken vej skal Værnedamsvej?
UDGIVET jan 2014 20

Værnedamsvej er allerede noget særligt – nu inviterer Frederiksberg og Københavns Kommuner alle gadens brugere med til at gøre den endnu bedre. Kom forbi torsdag d. 23. januar og giv dit besyv med.

De to kommuner har sammen lavet fem skitser til, hvordan den trange plads kan bruges endnu bedre. Kom og se skitserne og bidrag med dit lokalkendskab, så vi sammen kan skabe et kvalificeret forslag til en endnu bedre Værnedamsvej – uanset om du er beboer, forretningsdrivende eller blot færdes på Værnedamsvej.

Vi glæder os til at tale med dig. Læs mere på her under “veje”.

Tid&Sted
Find teltet ved Værnedamsvej 3
Torsdag d. 23. januar 2014 kl. 13.30-18.30


1 kommentar

 1. Jan Pasternak says:

  Når folk står i kø i årevis for at købe en af de sjældent udbudte lejligheder eller for at starte forretning på Værnedamsvej, skyldes det den charme og det liv, der er vokset frem i gaden gennem årtier. Det er resultatet af en lang, naturlig udvikling – ikke en kommunalt igangsat øvelse.

  Vi fik at vide på borgermødet d. 23/1, at de to kommuner ønskede henholdsvis at skabe mere gadeliv, og at tilvejebringe bedre forhold for cyklisterne. Hvordan man vil skabe mere gadeliv end der er i forvejen ved at frisere området og begrænse flowet i de forskellige former for trafik er meget svært at forestille sig.

  Mht. cyklister, så myldrer de rundt på kryds og tværs i gaden, og parkerer i øvrigt gerne deres cykler på kørebanen uden, at nogen gør af det. Hvis enkelte skulle føle det usikkert at køre i gaden må det være muligt at udenom, og således undgå de 180 meter Værnedamsvej, som godt nok er en anelse kaotisk i korte perioder morgen og eftermiddag, men ikke mere end så mange andre steder i byen.

  Jeg har boet i gaden i snart 10 år og taler med mange i området, og det er mit bestemte indtryk, at flertallet af beboere og forretningsdrivende ikke er interesserede i forandringer i gaden, men snarere tværtimod frygter, at det offentlige blander sig og ødelægger det hele.

  Som arkitekt synes jeg bestemt det er nogle nydelige forslag vi er blevet præsenteret for, men kan desværre også konstatere, at der er tale om løsninger på et problem, der ikke eksisterer, og at man derfor burde bruge kræfterne andre steder i byen, hvis der er så rigelige ressourcer til den type projekter.

  Det er min vurdering, at indsnævring af kørebanen, ensretning, udvidelse af fortovsarealet eller etablering af cykelstier vil ødelægge dynamikken og give ringere forhold for de handlende. Når kunder kommer (kørende) fra nær og fjern for at benytte de mange specialbutikker, skyldes det ikke mindst, at gaden er nemt tilgængelig og med mulighed for korttidsparkering.

  Endelig vil jeg bemærke, at der er tale om en meget kort høringsfrist, men hvis man reelt ønsker at presse et projekt igennem uanset eventuelle protester, er det selvfølgelig måden at gøre det på.

  Mvh
  Jan Pasternak
  Værnedamsvej 16, 4.
  1619 København V

Skriv en kommentar