www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Høring om Vesterbros tilstand
UDGIVET maj 2014 27

Hvordan lever socialt udsatte og ressourcestærke sammen på Vesterbro. Det var temaet til weekendens høring. 

Vesterbroerne sad tæt bænket og lyttede koncentreret, mens fem lokale beboere og brugere samt en forsker blev sat i den røde stol søndag den 24. maj i Gethsemane på Litauens Plads. 

Her blev de afhørt af studieværterne Anja Bo og Martin Breum om kampen om byrummet på Vesterbro, hvor en høj koncentration af ressourcestærke børnefamilier og socialt udsatte lever side om side.

Anja Bo advokerede for den solidariske tilgang; at det forpligter at være ressourcestærk. Martin Breum advokerede for, at pligter og rettigheder også gælder for væresteder og socialt udsatte. Socialborgmester Jesper Christensen (A) indledte debatten.

Alle har et ansvar
Konklusionen blev, at alle har et ansvar for at være nysgerrige på hinanden og turde gå i dialog – selv med dem, vi ikke selv ligner. Beboere, væresteder, erhvervsliv, politikere.

Efter høringen arbejdede både tilhørere og paneldeltagerne videre i forskellige workshops, hvor de fandt idéer til konkrete projekter på Vesterbro. Mange tog udgangspunkt i fysiske byrum, og hvordan vesterbroerne kan lave aktiviteter på tværs af sociale skel og grupperinger.

Læs hele artiklen her

Projektforslag til afstemning
Resultatet af dagen blev en række konkrete forslag til lokale initiativer. Områdefornyelsen og Lokaludvalget har afsat i alt 30.000 kr. til en 1., 2., og 3. præmie til at udføre projekterne. Over et glas champagne stemte dagens deltagere om de bedste forslag

OBS: Da der var delt både første og anden plads bliver der trukket lod om vinderprojekterne til en opfølgende workshop den 12. juni – læs mere her.


Skriv en kommentar