www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Høring og borgermøde – Posthusgrunden
UDGIVET feb 2016 05

Onsdag den 3. februar samledes engagerede naboer til Posthusgrunden, Københavns Kommune, Indre By og Vesterbro Lokaludvalg samt bygherrer og arkitekter til borgermøde om Posthusgrunden.Planchef fra Københavns Kommune Ingvar Sejr Hansen indledte mødet med at fortælle om kommunens rolle og om af den udvikling, der præger København i disse dage.

Husk, at der er høringsfrist på den forudgående høring til og med den 27. februar 2016

København har vokseværk

Et stigende indbyggertal kræver flere boliger, mere erhverv og flere arbejdspladser i en by, der slet ikke er færdig med at vokse sig større.

I det perspektiv er der mange muligheder at hente ved etableringen af et helt nyt byområde med en udvidelse af erhvervsmuligheder samt beboelse, der ligger midt i et trafikalt knudepunkt. Netop trafikken og infrastrukturen vil vil blive vældig påvirket af en gennemgribende ombygning af et så kolosalt et område, som Posthusgrunden repræsenterer.

Tidlig inddragelse

Den komplicerede og omfattende proces er netop grunden til, at de to lokaludvalg fra Vesterbro og Indre By sammen med Rådhuset, bygherrer og arkitekter havde inviteret til det andet møde i forbindelse med forundersøgelserne for området.  Det er vigtigt for de forskellige aktører at inddrage alle interesserede og påvirkede tidligt i processen frem mod en ny lokalplan for området.

Læs Ingvar Sejr Hansens præsentation

Grønt, beboelse og erhverv

Gehl Arcitecht og Lundberg og Tranberg Arkitekter A/S stod for den mere visuelle og fysiske præsentation i form af medbragte modeller, plancher og ikke mindst et oplæg om de forskellige forslag til området, som de på nuværende tidspunkt er kommet frem til.

Inspirationen til udformningen er kommet fra omgivelserne og de følelser, det bidrager med. Landskabet, industri og jernbaneterræn, karrébyen (Glyptoteket-karréen) – grønt, jern og stål og varme mursten er en del af mood boardet.

Arktekten talte endvidere om udbygning af veje fra på den anden side af Bernstoffgade fra H.C. Andersens Boulevard og gennem Glyptoteket-karréen, som en del af det vejnet, der er tænkt for området. I det hele taget tænkes der stier, veje, og muligheder for at åbne op på tværs af området.

Se tegnestuernes bud på området:

12 34 –  8

160203_Borgermøde7-2

160203_Borgermøde.Posten5-1

160203_Borgermøde.Posten6-2


Skriv en kommentar