www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Halmtorvet 17 fik nye medlemmer i følgegruppen
UDGIVET nov 2015 11

Den 10. november holdt Vesterbro Lokaludvalg sammen med Socialforvaltningen borger- og valgmøde for naboerne om Halmtorvet 17, hvor ca. 35 interesserede naboer var mødt op for at høre nærmere om byggeriet og deltage i valget. 

Der var godt 35 borgere, repræsentanter fra Socialforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen , Socialudvalget, lokalpolitiet, Lokaludvalget og Lokaludalgssekretariatet.

Infomøde

Bente Tange og Lis Bjarnesen fra Socialforvaltningen fortalte om processen med Halmtorvet 17. Bl.a. hvordan bygningen kommer til at blive indrettet, hvilke tanker og snakke der har været i følgegruppen og hvordan udeareal og indeareal hver især skal lede stofbrugerne igennem huset. Du kan se slides fra præsentationen – Info- og valgmøde om Halmtorvet 17

Der var stor interesse fra tilhørene i forhold til indretningen af stofbrugerstedet, de umiddelbare omgivelser og både naboer og andres færden tæt på adressen. Nogle af de bekymringer og udsagn der kom, var:

– stor bekymring for hvordan et fixerum på Halmtorvet 17 vil påvirke lokalområdet, ikke mindst ifht. Rysensten Gymnasium & Gasværksvejens Skole og de mange børn og unge i området.

– spørgsmål til hvordan Københavns Kommune generelt har tænkt sig at arbejde for en stofpolitik for hele København kontra at koncentrere fx stofbrugertilbud på Vesterbro.

– spørgsmål til hvad der skal ske med Fixelancerne, når Halmtorvet 17 åbner.

– bekymring for at der vil komme et øget stofsalg og at det vil give mere utryghed i lokalområdet samt at politiets ressourcer ikke strækker til at løse opgaven.

– en oplevelse af at der er kommet mange flere stofbrugere, og at der generelt er blevet en forråelse af stofmiljøet, i området siden de lovlige stofbrugerrum er blevet etableret.

– et ønske om en plan, og et ”beslutningsrum”, der i højere grad inddrager borgerne/ nærmiljøet i, hvordan stofbrugerrummet vil påvirke nærområdet. Alle er glade for at stofbrugerrummet betyder bedre vilkår for stofbrugere, men er samtidig også meget bekymrede for hvordan en kraftig vækst i antallet af brugere vil påvirke nærmiljøet.

Vesterbro Lokaludvalg håber at kunne være med til at stable et borgermøde på benene, hvor vi kan invitere de relevante kommunale forvaltninger og politikere, så de kan besvare alle de spørgsmål, som de mange bekymrede naboer har. Følg med her og på vores facebookside, hvor vi følger op på et møde til forhåbentlig januar eller februar.

Valget

Bagefter infomødet skulle vi i gang med valghandlingen, som var det vi i på Mortens aften var samlet for at foretage.

De tre nye medlemmer, der skal repræsentere boligforeningerne i følgegruppen. Der bliver desuden posthumt mødet valgt suppleanter til medlemmerne.

Forening Navn
Prangerhuset Louise Fogh Black
AB Isted- Victoria Mille Bjørk
Prangerhuset Per Boe-Hansen

Udover de tre boligforeningsmedlemmer, sidder flere forskellige aktører og politikere med i følgegruppen.

 


Skriv en kommentar