www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Fornyelse af Maria Kirkeplads
UDGIVET mar 2014 10

Mandag d. 10. marts blev der kl. 9 taget første spadestik til en ny, grønnere og mere rummelig plads foran kirken. “Mariakirken er for alle. Det understreger vi med projektet ”Solen skinner for os alle, ” siger Jens Andersen, der er formand for menighedsrådet. 

Projektet er resultatet af en arkitektkonkurrence der endte med to vindere; Tegnestuen 1:1 ved Mads Riis, der har stët for udformningen af pladsen og  Tanja Jordan, der har udformet prismen, som skal hænge over pladsen.

Det er Vesterbro Menighedsråd, der har været primus motor bag projektets tilblivelse, og Københavns Kommune, Vesterbro Sogn, Real Dania og . P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er støtterne bag.

”Solen skinner for os alle”
Omlægningen af pladsen omfatter ny granitbelægning og ny træbeplantning på pladsen, og over pladsen opsættes en prisme, som reflekterer solens lys.

“Mariakirken har altid har taget et stort medansvar for Vesterbros udsatte grupper som narkomaner og prostituerede. De får ligesom kirkegængerne og forbipasserende bedre rammer nu, når pladsen forvandles fra rå asfalt til en ny belægning, lys og træer. Plad-sen skal ikke blive et stykke velfriseret Østerbro, men skabe rammer, der styrker den rummelighed, Vesterbro er kendt for,” siger Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL).

“Vi har i otte år arbejdet for at give pladsen en tiltrængt renovering, så det er en stor glæde for os, at de to fonde og kommunen vil hjælpe med realiseringen, og at de sidste godkendelser er langt om længe faldet på plads,” siger Peter Riber Christensen, sognets projektleder.

Foto/ illustration: Tegnestuen 1:1

 


Skriv en kommentar