www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
UDGIVET jan 2011 05

Københavns Kommune planlægger i de kommende år at plante rigtig mange flere træer i byen

I forbindelse med omlægningen af parkeringspladser på Dybbølsgade og Broagergade har der åbnet sig mulighed for at berige gaderne med nye træer.

I Dybbølsgade plantes 11 Robinia ‘Nyirsegi’, uægte akacie/robinie. Dette træ er valgt da det er et meget hårdfør træ, er letløvet og er et træ som giver gaden et meget let raffineret udtryk. Træet springer lidt sent ud ca. omkring starten af juni måned, men det beholder løvet ind i december måned og opfattes stadig grønt når den største del af byens træer har smidt løvet.
I juli måned blomstrer det med en fin ranke af fin hvid blomster, som tilmed har en let aromatisk duft.

I Broagergade plantes der to ambratræer. Træerne er de første ambratræer i København, som anvendes som gadetræer, men da træet kræver meget gode vækstforhold har vi sjældent muligheden for at plante det. På Broagergade har det kun været muligt at plante to træer pga. fjernvarmeledninger i jorden.
Ambratræet er et eksotisk træ og det blomstrer med fine røde blomster før løvsætning i slutningen af maj. Det dufter sydlandsk af kanel og “tyggegummi”, og når det blomstrer er det et tegn på at foråret kommer. Træet har en meget smuk efterårsfarvning, som udvikler sig fra gulgrøn til orange og rosa og ender i mørkviolet næsten sorte farver.

I alt planter Københavns Kommune i de kommende år 100.000 nye træer. Det er en del af kommunens strategi for at få en grønnere by, et bedre klima og for at imødekomme ønsker fra borgerne.

Den endelige bevilling af i alt 12 millioner kroner til plantning og vedligholdelse af omkring 5.000 træer i 2011 ventes frigivet i midten af januar. Alle er velkomne til at komme med forslag til Teknik- og Miljøforvaltning om, hvor der bør plantes træer i de kommende år. Teknik- og miljøborgmesteren opfordrer også interesserede i at melde sig som frivillige, hvis de har lyst til at være med til at plante og vedligeholde træer i København


Skriv en kommentar