www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Et trygt Vesterbro
UDGIVET feb 2015 17

Januar og februar har stået i tryghedens tegn hos Vesterbro Lokaludvalg, der med forskellige tiltag har forsøgt at kortlægge, hvad der gør os vesterbroere utrygge i vores bydel. Bydelsvandring, oplæg, undersøgelser, rapporter, samtaler og interaktivt kort har hjulpet os tættere på et overraskende entydigt svar.

Hvis du bor på Vesterbro, så ved du at Vesterbro er en meget sammensat bydel med mange forskellige typer borgere. Vi har alle individuelle opfattelser af, hvad tryghed er for en størrelse. Derfor valgte Lokaludvalget  derfor at identificere en række grupperinger og fokusere indsatsen målrettet i stedet for at spørge bredt med ét stort borgermøde. Her er lidt om, hvad vi er kommet frem til.

Tryghed – ens for alle?

Men er der så stor forskel på, hvad vi hver især synes er utrygt? I virkeligheden er det mange af de samme ting, de forskellige borgergrupper slår ned på. Lyse, åbne og grønne byrum, der er inkluderende og inviterer til ophold uden at man føler sig udstillet eller at man er forstyrrende for andre, hvis man færdes i større grupper.

En mor til to gav på tryghedsvandringen udtryk for en vis undren:“Jeg har aldrig følt mig utryg på Vesterbro. Vi taler med børnene om, hvad der sker omkring os, om dem der bruger Mændenes Hjem og alle de mange forskellige mennesker, der bor i vore bydel. Jeg følte mig mere bange i mennesketomme og mørke gade, da vi boede i Roskilde!”, fortalte hun med et smil. Men hun understregede også, at det var et godt tiltag trods det.

Hvis du vil komme med en kommentar om dit forhold til tryghed, så gå ind på vores Google Map eller send os en mail på vesterbrolokaludvalg@okf.kk.dk 

Baggrunden for tryghedsløftet

Lokaludvalget valgte sammen med lokaludvalgssekretariatet at fokusere på en række tiltag i den samlede kampagne under temaet “Tryghedsløft på Vesterbro”:

Tryghed set fra gaden – et foredrag om tryghed for socialt udsatte

Målgruppeen var bl.a fagfolk der arbejder med socialt udsatte på Vesterbro samt alle andre, der var interesseret i et anderledes syn på en gruppe, der sjældent bliver hørt. Formålet var at formidle en stigmatiseret samfundsgruppes oplevelse af tryghed. Måske er der er forskellen ikke stor mellem ønskerne hos den gennemsnitlige vesterbroer og en udsat borger.

Tryghedskort – interaktivt kort med mulighed for at markere geografisk og knytte en kommentar til området

Målet og håbet  var at ramme bredt og lade jer borgere komme med kommentarer i et let tilgængeligt format i Google Maps med en knappenålsmarkering og en kommentar tilknyttet.

Tryghedsvandring på Vesterbro

Overborgmesteren Frank Jensen, det lokale politi og den amerikanske ambassadør Ruffus Gifford deltog sammen med en række lokaludvalgsmedlemmer foruden alle de vesterbroere, der var mødt op. Formålet var at vise lokaludvalgets syn på utyghed og lade alle der var med give deres besyv med. Vi afsluttede vores vandring to indsigtsfulde oplæg baseret på rapporter om socialt udsatte og unge på Vesterbro/ brugere af FISKEN. Vi fik vist bydelen frem og fik givet indblik i to udsatte gruppers opfattelse af byrum og tryghed.

Se alle billeder fra Tryghedsvandringen på Facebook

DSC00281 DSC00276 DSC00275 DSC00269


1 kommentar

  1. Karina says:

    Normalt føler jeg mig tryg på Vesterbro, hvor jeg har boet i snart 22 år. Men det er sket 2 gange her i 2016, at jeg har set roma-lignende personer som har gjort mig utryg. Første gang så jeg tidligt om morgenen (ca. kl. 6.50) 2 drenge komme slæbende med et par madrasser(gennem den lille sti overfor Enghave Parken. Anden gang også 2 drenge/unge mænd med roma-udseende, som kom kørende 2 på én cykel og de virkede aggressive. Det var i Lyrskovsgade ved krydset til Enghavevej også lidt i 7 om morgenen.

Skriv en kommentar