www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
En vesterbrosk (jule)historie
UDGIVET jan 2014 29

Vi har modtaget en hjertevarmende fortælling fra det lokale, vesterbroske  værested Mødestedet. Den bekræfter os i, hvorfor vi skal lægge al den tid og energi i Vesterbro Lokaludvalg, som vi gør.

Historien om Leah er en anonymiseret beretning, der midt i januarkedsomhed og sne til op over skoene fortæller os, hvorfor vi skal passe på hinanden og på vores bydel. Historien er også et rigtigt godt eksempel på, hvad man kan være med til at udrette, når man er medlem af Vesterbro Lokaludvalg.

 

Leahs historie Leah er en kvinde på 30 år fra Mellemøsten. Hun er alene med en datter på knap 5 år. Hun har meget lidt kontakt med sine skilte forældre og søskende, og der er ingen af hendes nærmeste, der magter at støtte hende. Leah begyndte at komme på Mødestedet i sensommeren 2013– hun blev henvist af Familiecentret og ønskede hjælp til jobsøgning m.v. og var fortvivlet over sin komplicerede situation. Datteren er en livlig pige, som det er svært for hende at håndtere alene. Leah deltager i forskellige aktiviteter på Mødestedet og får hjælp til at søge job, men får det dårligere og ender med at blive sygemeldt. Leah modtager gennem Mødestedet en julepakke formidlet af Lokaludvalget. Midt i januar kommer Leah glad ind på Mødestedet. Hun er netop blevet optaget på SOSU-hjælper uddannelsen – ansøgning, samtale etc. ordnet på én dag. Leahs ansigt lyser, da hun glædesstrålende fortæller, at pakken hun modtog før jul foranledigede, at hun fik mod til at starte noget nyt. Hun inviterede hele familien på gåsesteg mellem jul og nytår. Familien havde ikke været samlet i 4 år, og taler sjældent sammen. Alle familiemedlemmerne havde taget imod invitationen, og de havde haft en rigtig dejlig dag sammen. For datteren var familiebesøget en god oplevelse og med gaverne fra julepakken fik hun også en god juleferie! Leah udtrykte stor taknemmelighed over at hun havde fået en julepakken, som satte gang i noget nyt.


1 kommentar

  1. Gerda Bredvig says:

    Skulderklap til Vesterbro Lokaludvalg for julepakkeindsats og ualmindelig god vind for Leah og Datter fremover.

Skriv en kommentar