www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
En debatrække om Danmarks fremtid
UDGIVET jan 2015 15

Hvor er Danmark på vej hen? Hvor synes vi Danmark burde være på vej hen? Bl.a. disse spørgsmål sætter Kulturanstalten her ved starten af 2015 fokus på. Over tre debataftener lader vi en række prominente debattører udfordre hinanden. 

Vi starter med debatten Politik – kan det hele bare være lige meget? som sætter fokus på det politiske beslutningsrum i Danmark. Hvordan sikrer vi det demokratiske engagement? Understøtter eller undergraver debatkulturen og den nuværende politiske argumentation dette engagement? Kan vi skabe et demokrati, der svarer på disse udfordringer og samtidig løser akutte sociale og miljømæssige problemer?

Anden debat, Uddannelse – hvad skal vi lære? ser på uddannelsessystemet. I en tid, hvor der laves skole- og udannelsesreformer som aldrig før, melder et afgørende spørgsmål sig: For hvis skyld går vi egentlig i skole? Hvordan balancerer vi hensynet til almen dannelse, rummelighed og menneskelighed på den ene side og hensynet til faglighed, erhvervsrettethed og global konkurrencekraft på den anden?

Den sidste debat, Økonomi – hvad skal vi leve af? behandler de helt grundlæggende spørgsmål om, hvad vi som samfund skal leve af i fremtiden. Produktion? Og i så fald af hvad? Service, kunst og kultur?

Alle tre debatter foregår i Forsamlingshuset på Onkel Dannys Plads. De starter kl. 19:30 og der er fri entré. Klik på titlerne og du kommer til Facebookevents for arrangementerne.


Skriv en kommentar