www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Digital parkering i København
UDGIVET feb 2016 13

Nu skal vi ikke længere lægge parkeringsbilletten frem på instrumentbrættet. Parkering i København er nu blevet digital. 

Man skal ikke længere lægge en P-billet i forruden for at dokumentere sin P-betaling. Betalingen registreres digitalt via bilistens nummerplade, og systemet taler sammen med P-vagternes håndscannere. Se videoguiden, der trin for trin viser, hvordan man betaler for parkering på de nye digitale automater

I korte træk

  • Digitaliseringen af P-betaling i København er et led i en gennemgående modernisering og digitalisering af parkeringsområdet i Københavns Kommune, som blev politisk vedtaget i august 2014.
  • I februar 2015 lancerede Københavns Kommune den digitale Parkeringsbutik, hvor man f.eks. kan købe beboerlicenser og periodekort. I maj 2015 gjorde en ny webportal det lettere for bilisterne at få adgang til information om P-afgifter og indsende klager.
  • I februar-marts 2016 digitaliserer København P-betalingen. Det gør det dels lettere og mere fleksibelt for bilisterne at betale, dels bliver det nemmere at dokumentere betaling eller fejl, fordi betalingen registreres digitalt via bilisternes nummerplade.
  • I april vil beboerlicenserne i Københavns Kommune også blive registreret digitalt. Det betyder, at man ikke længere behøver at placere en licens i forruden.
  • Der er bevilget 37,95 kr. til at digitalisere hele parkeringsområdet. Heraf udgør selve opgraderingen af p-automaterne 15,97 mio. kr.

IMPLEMENTERING_DIGITAL_PARKERING_med tekst


Skriv en kommentar