www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Del, lån eller lej ladcykler i København
UDGIVET mar 2016 14

Flere Lokaludvalg og Miljøpunkter har gratis udlån af ladcykler til borgere, ordningen afføder i midlertidig en række administrative og praktiske opgaver, som ikke passer ind i sekretariaternes dagligdag. Derfor undersøger vi nu, hvad behovet er og hvordan vi fortsat kan låne ladcykler ud.

Der er flere formål med udlånsordningerne bl.a. at styrke grønmobilitet herunder at fremme bæredygtige transportformer, nedsætte CO2 og mindske brugen af biler i bydelene.

Baggrund for projektet

Ønsket er at tilbuddet om at låne en ladcykel fortsat skal være der men i en bedre form. Som et led i arbejdet med at finde en god løsning på problematikkerne omkring udlån af ladcykler, har sekretariatet for Vesterbro og Kongens Enghave Lokaludvalg i foråret 2016 udarbejdet en spørgeskemaundersøgelse.

Besvar spørgeundersøgelsen

Målgruppen er intet mindre end …

Cyklende borgere i København og på Frederiksberg over 18 år, det kan både være:
– Ikke ladcykelejere
– Nuværende brugere af låneordninger
– Nuværende brugere af deleordninger
– Nuværende ladcykelejere

Der er et gavekort på 300 kr. til Irma på højkant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA P1140079_lille Ladcykel Tulinsgade_lille


5 kommentarer

 1. Hanne says:

  Kan det virkelig være en kommunal opgave at udleje cykler? Der er private firmaer der lever af at udleje cykler. Lad dem tage denne opgave. Hvis der er et behov, så vil iværksættere løfte opgaven. Kan ikke forstå, at der skal bindes skatteborgerpenge i halen på dette.

 2. Line Kuhre says:

  Tænker at cyklerne kunne lejes via de respektive fællesskaber der er på Vesterbro, feks kunne sidegaden administrere er par stykker, og således er cyklerne også nemmere tilgængelige for de mange både brugere, kunder, ansatte mm i området. SSB sport kunne have et par stykker. Venligbo Cafeen i enghave parken kunne have et par stykker. Andre steder der kunne være relevante er: GAME, spejderne, kirkerne, Absalon, Kiosk mf.
  Tænker at stederne vil være interesseret i det, da det for dem
  selv vil være let tilgængeligt at komme til cyklerne, og samtidig tiltrækker folk til deres forretning/forening mm.
  Endvidere er det steder hvor mange kommer hvorfor det er oplagte steder at leje /afhente cyklerne.
  Der kunne laves et fællers website hvorfra cyklerne bookes, så ledes at de respektive udlejningssteder udelukkende skal stå for aflevering af nøglerne og modtagelse af cyklerne og den evt reparation /vedligeholdelse. (Sidst nævnte ansvars del kunne også ligges et andet sted) på websites kan også angives indenfor hvilket tidspunkt cyklerne kan afhentes alt efter åbningstider.

  Jeg er stor tilhænger af projektet. Selv ef jeg beboer på Solbakken kollegiet lige ved enghave st, vi har to fælles cykler som flittigt bliver brugt, og bare i vores bygning alene er der et stort behov for yderligere tilgængelig miljø rigtig transport, som for vores su er svært at anskaffe. (Det skal lige nævnes at Solbakken er dor studerende med børn hvorfor økonomien er særligt presset)

  Håber min ide kan bruges om ikke andet så til at videre udvikles eller inspirere.

  Vh Line

 3. Lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Kære Hanne

  Tak for din kommentar.

  Cyklerne er nogle som Vesterbro Lokaludvalg har indkøbt både til egen brug, men også for at vise bydelens borgere fordelen ved en mere bæredygtig lokal transportform. Det er ikke et tiltag, der forsøger at konkurrere med virksomheder, der udlejer ladcykler. Kampagnen er netop en del af en lokal forankring på Vestebro af udlån/deleøkonomi.

  Ville du være interesseret i at deltage i en fokusgruppe i uge 13, hvis det bliver stablet på benene?

  De bedste hilsener,
  Christine/Sekretariatet

 4. Lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Kære Line

  Tak for din mange gode inputs til udlån af ladcyklerne. Vi er netop ude på at forankre arbejdet lokalt og med gevinst for de fællesskaber, der allerede eksisterer, som du så fint fremhæver. Vi er bl.a. i dialog med Settlementet/ Sidegadeprojektet.

  Vi tager dine kommentarer med i den samlede dataindsamling. Ville du være interesseret i at deltage i en fokusgruppe i uge 13, hvis det bliver stablet på benene?

  De bedste hilsener,
  Christine/Sekretariatet

 5. Jens Kvorning says:

  Jeg synes det er lige i øjet og ville meget gerne leje men ikke eje en ladcykel til store indkøb i ny og næ køre venner og børn på udflugt m.v. og sådan tror jeg de fleste har det. Jeg kender bare ikke til ordningen. Måske fordi jeg bor i Indre By. Hvorfor ikke lade supermarkedet, byggemarkeder og andre udbyde det som en kundeservice, ligesom IKEA. Burde ligge til højre fod for COOP og Irma med deres miljøprofil.

Skriv en kommentar