www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Cykeltur med socialt sigte
UDGIVET maj 2014 27

Vesterbro Lokaludvalg cyklede en solrig mandag eftermiddag Indre Vesterbro rundt sammen med socialborgmester Jesper Christensen (A) med fokus på sociale tilbud, udsatte borgergrupper og dialog mellem det lokale og rådhuset.

Cykelturen bød på muligheden for at tale med borgmesteren om nogle af de områder, som Vesterbro Lokaludvalg gerne vil have frem på dagsordenen i socialudvalget, og som bl.a. tager udgangspunkt i udvalgte bydelsplansprojekter.


Og ideen med turen var da også at fremme dialogen ved at borgmesteren ved selvsyn kunne få set nogle af de fysiske steder, som Lokaludvalget har fokus på.

Socialt ansvar på Vesterbro
Turen rundede Halmtorvet 17 – det forestående stofindtagelsesrum, Istedgade 100, varmestue for de mange udenlandske hjemløse på Vesterbro, arealerne uden for Mændenes Hjem og de gadeprostituerede, der holder til i nærheden, og til slut forbi Hovedbanegårdens bagindgang med fokus på lommeparker.

Fortsat dialog
Lokaludvalgets medlemmer havde på cykelturen en længere dialog med socialborgmester Jesper Christensen om de forskellige udsatte grupper borgere på Vesterbro, herunder fx misbrugere og de udenlandske hjemløse. Borgmesteren og Lokaludvalget venter sammen på svar fra socialministeren om en afklaring i forhold til de udenlandske hjemløse og spørgsmålet om herberg.

Socialborgmester Jesper Christensen kom med opfordring til Lokaludvalget om at vedblive at samarbejde omkring de sociale tilbud og forskellige problemstillinger i bydelen. Borgmesteren inviterede til fortsat frugtbar dialog – gerne med konkrete forslag og udspil fra Lokaludvalget.

Se billeder fra turen på Facebook


Skriv en kommentar