www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Byvandring og borgermøde i den Hvide Kødby
UDGIVET dec 2017 21

Sammen med Københavns Kommune inviterer Vesterbro Lokaludvalg, torsdag den 11. januar 2018, til byvandring og borgermøde i forbindelse med høringen om en ny lokalplan for Den Hvide Kødby.

Med den nye lokalplan fastlægges rammerne for udviklingen af Den Hvide Kødby. I den forbindelse inviteres interesserede borgere med på en vandring i området. Efter byvandringen afholdes et åbent borgermøde, hvor du kan stille spørgsmål, og give dine input til lokalplansforslaget til Teknik- og Miljøforvaltningen. 

Hvor og hvornår?

Hvis du vil med på byvandringen skal du møde op ved Halmtorvet 15, den 11. januar 2018, klokken 18.15.

Borgermødet starter kl.19, og foregår i Rysensteens Gymnasiums lokaler på Flæsketorvet 60, 1. sal.

Du kan godt deltage i borgermødet, selvom du ikke deltager i byvandringen.

Baggrund for en ny lokalplan

Københavns Kommune ønsker at placere et nyt skolebyggeri i den Hvide Kødby. Dertil er der et ønske om et nyt erhvervsbyggeri på Halmtorvet 15. 

Det nye skolebyggeri skal være en madskole med tilhørende idrætshal og ønskes placeret på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade. Skolebyggeriet skal erstatte den nuværende Gasværksvejens Skole, hvor det har vist sig, at de nyere bygninger i Eskildsgade og mod Istedgade er forurenet med blandt andet miljøgiften PCB. Et eventuelt byggeri vil betyde nedrivning af eksisterende og bevaringsværdige ejendomme.

Emnerne, som berøres på borgermødet er håndtering af miljøforhold, trafikudfordringer og kommunens ønsker for Kødbyen.

Hvor kan jeg læse mere?

Hvis du er interesseret kan du læse hele lokalplansforslaget på Københavns Kommunes høringsportal Bliv Hørt.

Her kan du også skrive et høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen. Forslaget er i offentlig høring fra 7. december til 1. februar 2018


Skriv en kommentar