www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Bytte, bytte, købmand…
UDGIVET apr 2016 19

Vesterbro Lokaludvalg barsler sammen med Områdefornyelsen Centrale Vesterbro og Teknik- og Miljøforvaltningen med et nyt projekt på Vesterbro – tre byttestationer fordelt på Vesterbro. Og vi har brug for din hjælp. For hvad skal vi kalde disse byttestationer?

Arbejdet med byttestationer er en del af det samlede miljøarbejde, som Vesterbro Lokaludvalg har ansvar for. Med planen for miljøarbejdet i 2016 besluttede Vesterbro Lokaludvalg at sekretariatet skal arbejde for at Vesterbro i 2016 vil være forsøgsbydel for minimum tre forskellige typer af offentligt tilgængelige byttestationer. Det vil sige steder, hvor vesterbroerne kan stille ting, som andre kan tage. Det er en plan, som Områdefornyelsen og Teknik- og miljøforvaltningen gerne vil være med til at understøtte.

Hvad skal den lille hedde?

Gaveboks, giveaway, Swap box, bytteboksen, delehylden. Der er mange muligheder, men hvilken en er bedst? Vi vil gerne høre dine foreslag, så hvis du har et godt bud, så skriv det i kommentarfeltet til os.

Hvor skal vi bygge, hvor skal vi bytte?

Der vil blive bygget oven på de erfaringer, der er gjort med bl.a. en bytteø i Valby, bogskabe i Høje-Taastrup og en improviseret Gavebox ved Træstubben. Der vil blive forsøgt knyttet an til lokale organisationer, foreninger og institutioner som f.eks. Settlementet, Kulturanstalten, Foreningen Guldgraverne Kbh., facebookgruppen Vesterbro kom og hent! og lokale skoler. Der arbejdes på at få opstillet en station på Tove Ditlevsens Plads, en på trekanten foran Vinderhjørnet på hjørnet af Dybbølsgade og Sdr. Boulevard.

 


4 kommentarer

 1. Betina says:

  Det glæder mig rigtig meget – er stor fan af de Vesterbrogrupper på Facebook.
  Ud over Bytteboksen og de andre gode forslag, har jeg disse:
  Karma-kassen
  Værs’go’ kassen
  Gi’ det videre hjørnet
  Rotationsboksen

  Det kommer jo lidt an på udformningen om det er en hylde, boks eller kasse. I Roskilde er der et fint udskåret byttetræ til bøger.

 2. Luise says:

  Vesterbyt?

 3. carsten bastaa says:

  Hva mæ “Vesterbyt 1”, 2 og 3

  eller

  “Vesterbyt nord” – syd – øst – vest

 4. Lokaludvalget says:
  Team Vesterbros Gader

  Tak for jeres forslag! Vores samarbejdspartnere og os selv blev enige om kombinationen Vesterbyt Byttestation eller bare Vesterbyt i daglig tale.

  Vi håber at I kommer forbi og bruger Vesterbyt. Der er indvielse på fredag den 17. juni. Læs mere ved at følge linket:
  https://www.vesterbrolokaludvalg.kk.dk/indvielse-af-vesterbyt-byttestationer/

Skriv en kommentar