www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Byens bede blomstrer
UDGIVET apr 2016 25

Den 30. april kickstarter årets Blomstrende By på Vesterbro med hygge, bålpandekager og fælles blomstersåning. Få jord under neglene og vær med til at skabe små oaser af bynatur på stenbroen. Adoptér et gadebed og pas det sæsonen igennem.

For femte år i træk kan Vesterbros beboere og brugere være med til at sætte bydelens bede i fuldt blomsterflor. Gevinsten er jord under neglene, ejerskab til bydelen, flottere kvarter og mere viden om pasning og pleje af et blomsterbed.

Ud fra lejligheden

Blomstrende By er et unikt samarbejde på tværs af forvaltninger og lokale aktører, der sætter nye standarder for borgerdeltagelse på offentlige arealer. Siden 2012 har Blomstrende By givet daginstitutioner, skoler, foreninger, erhverv og borgere muligheden for at adoptere et gadebed for en sæson. Det ligger helt i tråd med Københavns politikeres strategi om, at bynaturen skal pible frem mange små steder, at den ikke altid behøver at være velfriseret og tæmmet, og at den skal skabes sammen med københavnerne.

Sådan adopterer du et bed

Klik ind på www.blomstrendeby.dk og se hvilke bede, der er ledige. Her kan du allerede nu booke det bed, du gerne vil passe sommeren over.

Mød op den 30. april kl. 13-16, hvor der er hygge, bålpandekager, musik og saft i Den Økologiske Byhave på Enghave Plads. Kom og få udleveret frø, redskaber og vand til jeres bed, så vi sammen kan tage ud og så i bedene.

Sommeren igennem kan du låne redskaber, få tips og tricks og vand til dit bed i Byhaven på Enghave Plads. Der er åbent kl. 12-14.00 disse søndage: 15. maj, 29. maj, 5. juni, 19. juni og. 26. juni.

blomst P1140079_lille

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coverfoto: Kurt Lønstrup


Skriv en kommentar