www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Åbningsreception af H17- billeder og taler
UDGIVET aug 2016 15

Mandag eftermiddag den 15. august blev stofbrugerrummet H17 officielt indviet.  Se stemningsbilleder og læs et uddrag af Social- og Sundhedsformand/Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholms tale. 

Der var fyldt med interesserede naboer og fagfolk i de nye lokaler og knap så meget plads til de gæster, som rygekabiner og stofindtagelsesrum ellers er henvendt til. H17 har været åbent i snart 14 dage og i dag blev det store arbejde endnu en gang fejret efter en uofficiel fejring og velkomst fra naboerne til H17 den 2. august.

Anja Bloch fra Brugernes Akademi, Socialborgmester Jesper Christensen og lokaludvalgsformand Thomas Warburg var iblandt talerne, og de havde både rosende ord til processen og resultatet, store forventninger til stedet og hvad fremtiden bringer for H17, dem der bruger stedet og hvilke indsatser der ellers skal til lokalt, andre steder i København og hvad der skal ske politisk. Vesterbro Lokaludvalgs Thomas Egholm skulle også have talt, men på grund af en kommunikationsbrist i planlægningen, nåede han ikke frem til sin taletid.

Herunder kan du læse et uddrag af hans tale:

“Vi åbner i dag officielt det andet fixerum på Vesterbro. Et fixerum, der bygger på erfaringerne fra de andre fixerum. Der er med åbningen her i dag det antal fixestationer, der er brug for – altså på Vesterbro. Der er mulighed for at arbejde med udenomsarealer. Et arbejde vi vil vil følge tæt og som vi gerne vil være en del af i lokaludvalget. Og jeg ved, at det også i følgegruppen til H17 opfattes som en bunden opgave at løse lokalt. 

Det er fem år siden at det første fixerum kørte ud i form af en ombygget ambulance Længere tid er det faktisk ikke. Undervejs har der været midlertidigt fixerum, en kommunalisering af den ellers private fixelance og Skyen (stofbrugerrum) er åbent på Mændenes Hjem. Men der er ingen grund til at svælge i selvfedmen – for det første var den private fixelance udtryk for, hvad man kan kalde en vis træghed i systemet og så er fem år også lang tid i en stofbrugers verden. Men det ændrer ikke på, at det går den rigtige vej og det er dejligt!

For to år siden udkom WHO med en rapport, der opfordrer til afkriminalisering af stofbesiddelse til eget forbrug. Taget i betragtning at der i Danmark er er 250.000 på sovepiller og 400.000 på lykkepiller, er det jo underligt at vi skal kriminalisere de 30.000 stofbrugere, der har det værst. Derudover er det vigtigt at tale om Housing First Strategy, når vi fx taler om psykisk syge stofbrugere.

Vi synes i Vesterbro Lokaludvalg at det er oplagt at arbejde videre med spredning af indsatsen ved at åbne stofindtagelsesrum på Sundholm og få natåbent på sofindtagelsesrummene på Vesterbro – begge dele ligger som budgetnotater i den kommende budgetforhandling. Men det er også vigtigt at arbejde for en spredning til andre dele af byen og for den sags skyld til andre dele af landet.

Jeg vil gerne slutte af med at sige tak til alle jer ansatte, der tager den her opgave og de her problemer på jer. Tak fordi I tager ansvar, når der er fejlfix og overdosiser. Må I få få masser af kunder og masser af problemer at løse. Og må I selvfølgelig kunne løse de fleste selv. Men dem I ikke kan løse selv, las os snakke om dem – sammen. Stedet er her jo netop fordi der er nogle probelerm. Vi kan alligvel se det hele, når vores gardiner ikke er trukket for og problemerne bliver bedst løst i samarbejde. Et samrbejde som vi bl.a. har følgegruppen til, hvor vi nogen af politikerne også er med. Tak fordi I gør det og tak fordi I vil det. Det skal nok blive godt. “

20160815_144056_resized 20160815_144334_resized 20160815_144353_resized 20160815_143959_resized 20160815_144011_resized

 


Skriv en kommentar