www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
7 Sluk Lyset-Koncerter
UDGIVET mar 2013 11

I anledning af Earth hour, den 23. marts, inviterer Lokaludvalget til syv gratis Sluk Lyset-Koncerter på bydelens caféer. Vær med til at markere den fortsatte indsats for vores klima på  en aften med god musik og levende lys.

7 Sluk Lyset-Koncerter på Vesterbro
Earth Hour er den time, hvor millioner af mennesker og tusindvis af byer verden over slukker lyset i en time for at sende et signal om, at det er nu vi skal handle for at stoppe den globale opvarmning – ikke blot den ene time, men hele året rundt.
Lørdag den 23. marts 2013 kl. 20.30 – 21.30 inviteres du til 7 Sluk Lyset – koncert på 7 af Vesterbros caféer.
Entré: Helt gratis. Se nedenfor hvem der spiller hvor.

  • Onkel Bobs Hytte: Michael Spillemand spiller Danske evergreens
  • Pegasus: Stainless (Westcoast Rock)
  • Fru Snorks: Plimmer og Camus
  • Riesen: Roxy Jules & SPEkTR
  • Tante The: Nordiske Sange og Viser
  • Haven: Zaki Zaki
  • Darling: Jamie Gashi

 

Levende lys og miljøet
Earth Hour er et signal om at vi skal passe bedre på miljøet. Og det klares ikke bare på en time, men derimod ved at skabe små og store ændringer i vores hverdag. Når vi slukker det elektriske lys og istedet tænder et levende, er der forskel på hvilke lys vi vælger. Derfor får du her lidt info om, hvilke lys der belaster klimaet mindst muligt.

Hvilke lys er bedst for miljøet?
Det naturligste og mest ideelle er bivokslys. Bivoks er et naturligt biprodukt af biavlernes honningproduktion, den skal ikke bearbejdes særligt meget og kan produceres lokalt. Bivokslys soder mindre og er derfor sundere.

Det næstbedste, der kræver lidt research er lys af 100% plantestearin af palmeolie fra en bæredygtig RSPO-certificeret produktion. RSPO = Roundtable on Sustainable Palm Oil. Disse lys fås også økologiske.

Det letteste, der stadig er et godt valg, er svanemærkede lys.  Disse kan fås i flere supermarkeder, bl.a. SuperBrugsen. Mindst 90% af lyset består af fornybare materialer som fx stearin, der kommer fra dyr og planter, og plantematerialerne stammer fra bæredygtigt skovbrug. Disse lys lever også op til diverse indeklimamæssige krav.

UNDGÅ lys af paraffin, der er lavet af den olie, som vi skal bruge mindre af for at sænke vores CO-udledning.

Tag dit næste skridt for klimaet
Tag dit næste skridt for klimaet på earthhour.wwf.dk
Spørg om miljø den tredje onsdag hver måned kl. 16-18 på Vesterbro Bibliotek


Skriv en kommentar